De blog

Because there's more than meets the eye

Skovby: de innovatieve combinatie van duurzaamheid en elegant Deens design
Terug

Skovby: de innovatieve combinatie van duurzaamheid en elegant Deens design

Verken het authentieke universum van Skovby, het Deense merk waarbij de productie van elk meubel draait om eenvoud, functionaliteit en grote aandacht voor details. Met zorg voor het voortzetten en verspreiden van de tradities van het grootschalige Deense ontwerp, blijft het merk zijn meubels lokaal produceren, in het hart van Denemarken, daar waar alles begon.

Op deze manier omarmt Skovby perfect het vakmanschap en ambacht dat nodig is om unieke stukken te creëren, voortkomend uit Deens design.

Een vakmanschap van 3 generaties

Gedurende 90 jaar hebben de fundamentele waarden van het merk een inclusief personeelsbeleid, een flexibel seniorbeleid en een constante stroom van ongeveer 10 leerlingen in het middelpunt van zijn praktijken geplaatst. Sinds 1933 heeft Skovby meer dan 250 mensen opgeleid in de meubelproductie.

De oorsprong van dit familiebedrijf gaat terug naar een klein dorpje op het platteland van Denemarken. Thorvald Rasmussen, een jonge meubelmaker vol dromen en talent, begon met een bescheiden productie van meubels bij zijn moeder in Skovby. Langzaam maar zeker groeide het bedrijf en bloeide het op. In 2023 wordt Skovby geleid door de derde generatie, de kleinzonen Preben en Jørgen Rasmussen.

Balans tussen design en functionaliteit

Architect Per Hånsbæk heeft lange tijd een reeks eetkamermeubels ontwikkeld met als belangrijkste kenmerk de duidelijke balans tussen design en functionaliteit, die voor hem onmisbaar is.

Moderne meubels met gedurfde lijnen en voorzien van een uniek gepatenteerd verlengingssysteem: dat is de essentie van Skovby. Met een uitgesproken modern design zijn deze meubels ontworpen met een functionele benadering en illustreren ze elk een dynamische expressie.

Duurzaam onweerstaanbaar design

Skovby zorgt ervoor dat elke productie sociaal verantwoord is, zowel in het productieproces als in de bijdrage aan veilige omgevingen. Alle meubels worden in Denemarken vervaardigd en geassembleerd, en dragen bij aan gezondere binnenklimaten.

Tijdens de productie wordt sterk ingezet op interdisciplinaire vaardigheden, waardoor een nauwe samenwerking ontstaat tussen de meubelmakers, technici en de bedrijfsarchitect. Samen bereiken ze nieuwe hoogten met multifunctionele en duurzame ontwerpen.

Verwelkom de rustieke elegantie

In het hart van elke Skovby-creatie ligt een levend, duurzaam en constant evoluerend materiaal: hout. Afkomstig uit alleen duurzame bossen, wordt elk overschot volledig benut. Eco-energiezuinige machines en technologieën worden ingezet om hoogwaardige stukken te vormen, ontworpen om een leven lang mee te gaan, oneindig herbruikbaar en recyclebaar.

Tegelijkertijd breidt Skovby voortdurend het assortiment uit met internationale kleuren, ontwerpen en texturen voor onze producten. Het merk biedt je de mogelijkheid om een scala aan opties te verkennen binnen zijn collectie, zodat je de perfecte match voor jouw huis kunt vinden.

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken