De blog

Because there's more than meets the eye

Graag in bed blijven
Terug

Graag in bed blijven

Het is zo ver, sinds enkele weken is het officieel herfst. Met dit seizoen, komen de kortere dagen wanneer het nog donker is als men moet opstaan. In deze omstandigheden, zijn er veel mensen die moeilijkheden ondervinden om op te staan wanneer de wekker afgaat. Alhoewel, het meestal eenvoudig gaat over het verlangen om een beetje langer in bed te luieren, kan het ook soms gaan over een werkelijke pathologie. Au Bon Repos analyseert voor u het feit om graag in bed te blijven et hetgeen dit concreet met zich meebrengt.

Voor de meeste mensen, zijn het bed en dus per extensie ook de slaapkamer synoniemen van welzijn en veiligheid. Echter, in overdreven mate, kan het verlangen om in bed te blijven psychologische problemen onthullen. Inderdaad, er bestaan 2 types van pathologieën die verbonden zijn aan het verlangen om in bed te blijven. Dynasia heeft betrekking op moeilijkheden om ‘s morgens op te staan, terwijl clinofilie duidt op het feit dat een persoon niet uit zijn bed kan op eender welk moment van de dag.

Met betrekking tot de dynasia, herkent men eenvoudig de mensen die eraan lijden: het zijn de voorstanders van de „snooze“ knop. U verliest hierdoor ‘s morgens tijd, maar deze slechte gewoonte heeft ook een negatief impact op uw hersenen. Inderdaad, voor de hersenen betekent het geluid van de wekker dat het tijd is om op te staan. Maar door in bed te blijven, stuurt u hem een tegenstrijdig bericht. Wanneer u dan uiteindelijk beslist om op te staan, wordt dit nog moeilijker. Dit vertaalt zich in een slecht humeur, prikkelbaarheid en een gevoel van vermoeidheid. Maar waarom kan u niet van de eerste keer opstaan? Dit kan veroorzaakt worden door slaapmoeilijkheden (u kan ons artikel over dit onderwerp lezen door hier te klikken), maar ook door een algemeen onwelzijn.

Clinofilie, daarentegen, heeft geen betrekking op de periode van het wakker worden. Het is een algemene staat waar men geen zin meer heeft om zijn bed of zelfs zijn huis te verlaten. Dit verlangen om in bed te blijven is veel ernstiger dan de eerste pathologie want in het algemeen, is ze een symptoom van depressie of zelfs angststoornissen. Het bed lijkt dan het enige toevluchtsoord tegen de externe wereld, het is de plaats waar men zich veilig voelt. De persoon treedt dan in een vicieuze cirkel waar hoe meer dat ze in bed blijft, hoe meer dat ze zich vermoeid voelt et dus zal nog meer in bed blijven. In tegenstelling tot de dynasia, moet men niet alleen maar een beter levensstijl aannemen om het probleem op te lossen. In het algemeen, zal men moeten werken op de psyche om uit dit tandwiel te geraken.

Maak u geen zorgen, het is niet omdat u af en toe problemen ondervindt om op te staan dat u aan een van deze pathologieën lijdt. U moet misschien simpelweg uw slaapuren of de ruimte waarin u slaapt min of meer aanpassen. Bij Au Bon Repos, bieden wij u alles aan – zowel op het gebied van bedlinnen als op het gebied van decoratie – zodat uw nachten aangenaam zijn. Wij hopen dus dat met onze producten u een goede nacht zal doorbrengen en dat u dus operationeel zal zijn voor een nieuwe goede dag vanaf de volgende morgen.

 

Klanten reviews

5-sterrenservice, professioneel. We wisten niet wat comfort betekende, tot we in jullie winkel terechtkwamen!;
Sofie & Rafaël

 avis client au bon repos raph  avis client au bon repos

We hebben tevens ons huis gerestyled;), bedankt Au Bon Repos. Sofa, tapijt,stoel. We zijn in de wolken. Zowel omwille van het comfort als van de service, en van de gepersonaliseerde keuze voor onze Mobitec topstoelen. We kunnen dit prachtige deco-huis enkel maar aanbevelen.

Audrey en Ludo.

Onze merken